Proteklih dana svjedoci smo lavine humanosti u vidu pomoći koja je Oćini Bosanski Petrovac pružena od strane pojedinaca, bh privrednika, a evo danas i od institucija oba bh entiteta.

Naime, od jutros u Bosanskom Petrovcu lijepe vijesti, koje u ovim teškim trenucima zaista ulijevaju nadu i optimizam.

Pored Vlade Federacije BIH koja je novčano pomogla našu Općinu sa 90.000 KM, Vlade USK koja je Domu zdravlja Bosanski Petrovac osigurala novčana sredstva od 40.000 KM, jutros je, kako su i najavili, 16 tona brašna isporučeno u Bosanski Petrovac, od strane Vlade Republike Srpske.

Prema riječima načelnika Općine Dejana Prošića, dopremljeno brašno će biti podijeljeno svim stanovnicima koji su u stanju potrebe, a na način da će zajedno sa Kriznim štabom donijeti Odluku koja će to biti količina za svaku mjesnu zajednicu, koju će dalje predsjednici MZ distribuirati. Jedan dio interventne zalihe ostat će u Crvenom križu, kako bi se moglo reagovati na vrijeme, ako bi pomoć još kome zatrebala.

Vlada RS upriličila je, pored 16 tona brašna, donaciju i Domu zdravlja Bosanski Petrovac, u vidu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Zaštitni kombinezoni sa maskama, zaštitne rukavice i naočale, sredstva za dezinfekciju površina i ruku će biti od velike pomoći za osoblje Doma zdravlja, koji se u ovim momentima, kao i svi,  susreću sa poteškoćama u nabavci zaštitne opreme, obzirom da je potražnja na tržištu velika.

“Danas smo svjedočili lijepom gestu institucija Republike Srpske, tačnije Vlada Republike Srpske preko Ministarstva trgovine i turizma dopremila je 16 tona brašna u našu Opštinu.

Lijepa vijest nas je obradovala i od Vlade Federacije gdje su nam odobrena sredstva u iznosu od 90.000 KM, koja ćemo, također, usmjeriti u borbu protiv koronavirusa i saniranju posljedica uzrokovanih ovom situacijom,

Ja se zahvaljujem svima koji pomažu građanima Bosanskog Petrovcu”, izjavio je Općinski načelnik, Dejan Prošić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica