Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Danas je u Bihaću, na inicijativu načelnika Opštine Bosanski Petrovac, Dejana Prošića, održan sastanak sa premijerom Unsko-sanskog kantona, Mustafom Ružnićem.

Načelnik je iznio niz problema s kojim se građani Bosanskog Petrovca susreću zbog izmještanja migranata u kamp Lipa, koji je svega na nekoliko km udaljenosti od teritorija Opštine Bosanski Petrovac, te je iznio stavove nezadovoljnih predsjednika mjesnih zajednica zbog slobodnog kretanja migranata kroz njihove mjesne zajednice, usljed čega dolazi do provala i krađa.

Konkretno, načelnik Prošić, upoznao je Premijera sa pismom Mjesne zajednice Vrtoče, u kojem mještani zahtjevaju od vlasti da problem migranata riješi, kako bi građani, koji su starije životne dobi, živjeli mirno na svom ognjištu.

Premijer Ružnić je nakon načelnikovog izlaganja obećao podršku u smislu poduzimanja budućih koraka, na prvom mjestu je ograđivanje kampa žicom od oko 2,5 metra visine, i postavljanje kapije, također, premijer je obećao pismeno obraćanje komesaru, u cilju veće kontrole i obilaska po mjesnim zajednicama od strane policijskih službenika, te postavljanje punktova za kontrolu i usmjeravanje migranata.

Da li će se provale i krađe smanjiti u Bosanskom Petrovcu, uvođenjem novih mjera kontrole koje je premijer obećao, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Ekipa našeg medija je u sklopu ovog sastanka i obišla kamp Lipa, gdje je zatekla svega 200 tinjak migranata. Kako izgleda kamp Lipa, pogledajte na fotografijama u prilogu.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica