Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Danas je počela sadnja cvijeća na javnim površinama u užem centru naše Općine. U toku ove sedmice zasađeno je 150 sadnica grmolikog bilja kojem će biti dodato još 850 sadnica sitnog cvijeća, kao i ostalih ukrasnih detalja kao što je obli kamen, ukrasna drvca i slično. Ove godine, građani su mogli primjetiti nešto drugačiji izgled našeg grada, zbog postavljanja saksija koje je doniralo JP Unsko sanske šume doo , na čemu im se, ovom prilikom zahvaljujemo, dok su dotadašnje saksije postavljenje ispred osnovne škole „Ahmet Hromadžić“.

 


Sadnja se nastavlja i sutra, kada će se uređivati Trg šehida, prostor ispred trgovačkog objekta Crvena Jabuka i ostale javne površine na kojima je predviđena sadnja. Nabavka sadnog materijala,transport humusa i ostalog , izmještanje starih saksija kao i sami radovi obavljaju se uz angažovanje Komunalnog preduzeća.


Molimo naše građane da zajedničkim snagama doprinesemo očuvanju cvijeća na našim javnim površinama, te da prijave komunalnoj inspekciji svako čupanje i uništavanje sadnica.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica