Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Prošla sedmica je bila obilježena humanim gestama Crvenog križa „Bosanski Petrovac“.

Pored prvog općinskog druženja koje je organizirano u sklopu projekta „Pruži mi ruku i daruj krv“, na kojem su prisustvovali brojni gosti, aktivni darivatelji krvi naše Opštine, ali i predsjednik Crvenog križa Unsko-sanskog kantona, Husein Kličić, u subotu je u Domu zdravlja organizovana i treća akcija darivanja krvi ove godine.

„Ovo je treća akcija darivanja krvi ove godine. Mi je realizujemo u sklopu programa koji nam je odobren od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Imamo oko 70 aktivnih, registrovanih darivatelja u Križu. Da bi neko darovao krv prvo treba da bude punoljetan i da je dobrog zdravstvenog stanja. 1. decembra smo organizovali prvo općinsko druženje, gdje smo darivateljima sa područja naše Opštine podijelili priznanja, zahvalnice. Ovo je prvo druženje- nadam se da će prerasti u tradicionalno. “, riječi su Sabine Nadarević, sekretara Crvenog križa.

Bitno je istaknuti i pozitivnu činjenicu da je tokom akcije u subotu učestvovalo mnogo mladih ljudi, učenika srednje škole, a razlog je nedavno održana edukativna radionica na temu „Dobrovoljno davalaštvo krvi“ , gdje su mladi upoznati sa značajem darivanja.

„Samim sticanjem znanja i osvješćivanjem značaja ove humane geste, mladi su došli i priključili se „armiji“ darivatelja krvi“, ističe sa zadovoljstvom Nadarević.

Sabina Nadarević dalje navodi da je saradnja opštinskog Crvenog križa sa Kantonalnim križom odlična, te da su 24. novembra, u Bihaću organizovali i zajedničko darivanje krvi, a sve u cilju mogućnosti i želje da pomognu onim ljudima kojima je to potrebno.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica