Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Tema: Rad jedinica lokalne samouprave

Načelnici općina Stari Grad Sarajevo, Bužim, Kalesija, Visoko i Bosanski Petrovac te gradonačelnici Zenice i Goražda su u periodu od 9. do 10. novembra, u Konjicu održali sastanak na temu rada lokalne uprave, sa posebnim akcentom na oblasti urbanizma, imovinsko-pravnih odmosa, privrede i finansija, opće uprave, lokalnog razvoja i rada sa NVO sektorom, te odnosa s javnošću.

Predstavnici općina i gradova su razgovarali o dosadašnjim iskustvima svojih administrativnih jedinica, a najavljeni su i posebni sastanci. Sastanku su prisustvovali i eksperti iz raznih oblasti koji su zajedno s načelnicima i gradonačelnicima napravili jasne modele međusobne saradnje, ali i poduzimanje jasnih stavova za poboljšanje standarda građana.

Ovaj skup organizovan je sa ciljem razmjene iskustava uposlenika jedinica lokalne uprave, iznošenja prijedloga, primjedbi i sugestija, te konkretnih primjera u cilju poboljšanja poslovnih procesa unutar jedinica lokalne uprave.

Inače, održana su i tri okrugla stola na temu Lokalna i opća uprava, privreda i finansije; Lokalni razvoj; NVO i odnosi s javnošću, te Urbanizam i imovinsko-pravni odnosi.

Na ovom sastanku iz naše Opštine su, pored načelnika Hujića, prisustvovale i Adisa Eminoglu, Stručni savjetnik za stambeno-komunalnu djelatnost, Alma Mehmedbegović-Kartal, Stručni savjetnik za javne nabavke i Ena Širbić, Stručni savjetnik za obrt i poduzetništvo.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica