Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

 

Dana, 16. marta 2017. godine u kabinetu načelnika Hujića upriličen je prijem za predstavnike švedske ambasade, na čelu sa ambasadorom Kraljevine Švedske gospodinom Andersom Hagelbergom.

Razgovaralo se o projektima koji se realiziraju u našoj Opštini u kojima je učestvovala Švedska vlada preko razvojne agencije SIDA, kao i o nekim od budućih projekata, te o trenutnoj situaciji i aktuelnim problemima sa kojima se susreće naša Opština.

 

„Sa načelnikom Hujićem smo imali zaista kontrstruktivan i interesantan dijalog. Jedno od pitanja o kojem smo razgovarali je pomoć Švedske Opštini Bosanski Petrovac u izgradnji sistema pročišćivanja otpadnih voda za koji smo spremni da izdvojimo 800.000 eura, što će se veoma pozitivno odraziti na održivi razvoj ove Opštine. Mi smo, također, razgovarali i o mogućnostima za investicije. Kao važan sektor spomenuli smo poljoprivredni sektor, gdje sam naglasio da već postoje dobri primjeri, a to je investitor koji je došao iz Norveške, siguran sam da će predstavnici Opštine stvoriti najbolje moguće uslove da se taj investitor i dalje razvija. Razgovarali smo dalje o stanju šuma, gdje sam izrazio svoju zabrinutost. Rješenje je naravno da se donese dobar zakonski okvir. Našu ćemo saradnju svakako i nastaviti“, završio je ambasador Švedske.

Načelnik Hujić se zahvalio na dolasku, kao i na interesovanju i dobrom poznavanju stanja u našoj Opštini. Posebno je izražena zahvalnost za finasijsku podršku izgradnje postrojenja za prečišćivanje otpadnih voda, kao i njihovu podršku u aktivnostima donošenja Zakona o šumama Federacije BiH, odnosno izvršenja presude Ustavnog suda, u korist Opštine Bosanski Petrovac.

Sastanku su prisustovale i gospođa Marie Bergström i gospođa Ajša, ispred SIDE, švedske agencije za razvoj zemalja jugoistočne Evrope.

brosura0

User Login

Trenutno posjeta

Ko je na portalu: 109 gostiju i nema prijavljenih članova

Broj posjeta

497130
Danas
Jučer
Ova sedmica
Prošla sedmica
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno posjeta
1438
2760
1438
476670
67824
70859
497130

Your IP: 54.167.135.61
2017-03-26 13:10

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com