Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana 3.8.2017. godine u Cazinu je organizovan Poslovni forum „Društveni dijalog Evropskog pokreta u BiH“, na kojem je učestvovao i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Ovaj Poslovni forum je održan u okviru obilježavanja Dana Evrope, a razgovaralo se o nizu aktuelnih i za razvoj Bosne i Hercegovine važnih tema, poput ekonomije, lokalne samouprave i problemu odlaska mladih iz naše države.

Učesnicima su se u panel diskusiji obratili Muhamed Mujakić, osnivač i direktor Pravnog instituta BiH, Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina, Bruno Bojić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH, Edin Dilberović, direktor Direkcije za Evropske integracije BiH i brojni drugi stručnjaci iz oblasti srodnih pomenutim temama.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević dobio je priznanje za "Evropskog gradonačelnika regiona", dok su općine Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac dobile priznanje za "Otvorene lokalne zajednice – partner EU integracija“, a nagradu im je uručio Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Po riječima svih učesnika i pratitelja Foruma održanog u Cazinu, sve obrađene teme bile su korisne i aktuelne, ali su i otvorile niz novih pitanja koja će sigurno biti iskorištena u radu domaćih privrednika i institucija koji, kako su naglasili, žele potaknuti političare u našoj zemlji da se počnu aktivno baviti ekonomskim razvojem zemlje, davati radne i konkretne rezultate i mijenjati percepciju o Bosni i Hercegovini.

Sa Foruma je poslata poruka mladima da trebaju odlaziti, ali samo kako bi se vratili sa novim znanjima i vještinama koje će implementirati u svojim matičnim zemljama, odnosno u našem regionu.

S lijeva: Igor Davidović, Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka, austrijski ambasador Martin Pammer, načelnik Hujić i Bruno Bojić, Vanjskotrgovinska komora

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica