Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Redovna nastava za osnovnu i srednju školu na području naše Opštine počela je 4. septembra. Prvog dana nastave učenici su uglavnom upoznati sa rasporedom sati i udžbenicima koje će koristiti tokom školske godine. Kako bi prvačićima poželjeli sretan početak nastave, i drag prvi susret sa školom, za njih je organizovana svečana priredba.

Ovom prilikom je govorila direktorica škole, Mujesira Kavaz, koja je istakla zadovoljstvo zbog dolaska mališana i zaželjela im uspješan početak nove etape u njihovim životima. Direktorica je uputila riječi zahvalnosti svima koji su potpomogli učenicima, da bolje prate i savladavaju školsko gradivo: Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, koje je obezbijedilo komplet udžbenika svakom učeniku, a petrovačkoj Opštini, privrednicima i ostalim sponzorima, koji su potpomogli da svaki prvačić dobije školsku torbu sa priborom.

 

U ime lokalne uprave prvačiće je pozdravio načelnik Opštine Zlatko Hujić i poželio im puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.

“Želim da školu shvatite kao radost i početak jednog novog lijepog života, drugarstva i druženja, ali i poštovanja i uvažavanja prema vašim učiteljima i nastavnicima”, istakao je Hujić.

Roditelji, nastavnici, djeca i svi prisutni uživali su u nastupima učenika drugog i trećeg razreda. Plesali su, recitovali, pjevali, poželjevši prvačićima mnogo lijepih trenutaka i mnogo dobrih ocjena, i da školu prihvate kao svoju drugu kuću. Ovdje se nauči čitati, pisati i računati, ali se i steknu prijateljstva, koja ponekad traju čitavog života.

U Osnovnu školu ove godine je upisano 43 učenika, otprilike, kao i prošle godine.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica