Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U Kabinetu načelnika održan je sastanak, dana 17.10.2017. godine, na kojem je prisustvovao načelnik Hujić i predstavnici Saveza udruženja gluhih i nagluhih FBiH: Nikola Stanić, zamjenik predsjednika federalnog saveza gluhih i nagluhih, Sulejman Čaković, sekretar Saveza i Slobodan Novaković, predsjednik Udruženja gluhih i nagluhih u našoj Opštini.

Na samom početku sastanka predstavnici ove populacije su izrazili veliku zahvalnost na finansijskoj pomoći koju im je izvršna vlast uputila u proteklom periodu, te da se nadaju da će ta saradnja i dalje ostati na dobrom nivou i da će se praksa u rješavanju postojećih problema nastaviti.

 

Također, tokom susreta, iznijeli su prijedlog da se u budžetu Opštine Bosanski Petrovac uvrsti stavka, koja će se odnositi na određena novčana sredstva namijenjena Udruženju radi zadovoljenja potreba te populacije.

Govoreći o poteškoćama gluhih osoba, istaknut je problem nepostojanja adekvatnog prostora za okupljanje i rad za nekoliko njihovih štićenika u našoj Opštini.

Načelnik Zlatko Hujić je istakao značaj i potrebu većeg razumijevanja društva za probleme kako gluhih i nagluhih, tako i osoba s drugim oblicima invaliditeta da bi se uklonile predrasude i osobe sa invaliditetom tretirale kao ravnopravni članovi društva, te je u tom smislu obećao nastaviti svaku moguću pomoć i podršku u njihovim aktivnostima.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica