Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Dana 26.10.2017. godine u prostorijama mjesne zajednice Bravsko održan je zbor građana, na kojem su pored 30-ak građana mjesnih zajednica Bravsko i Kapljuh prisustvovali i predstavnici opštinskih službi Opštine Bosanski Petrovac, kao i vijećnici OV, Svetko Dukić, Dušan Došen i Marinko Mrđa.

Otvorivši sastanak, predsjednici mjesnih zajednica Duško Kecman i Anđelko Gvozdenović, istakli su da je ovo izuzetna prilika gdje su građani mogli da sve što ih zanima pitaju predstavnike službi i iz prve ruke dobiju odgovore.

Na dnevnom redu, pod tačkom aktuelni problemi u ove dvije mjesne zajednice, objedinjene su sve dosadašnje poteškoće, nedostaci, i izazovi sa kojima se susreće populacija ovih MZ.

 

Raspravljalo se o nasipanju puteva, vodovodu, povezanosti saobraćajnom komunikacijom MZ- grad, socijalnom i ekonomskom stanju bolesnih i iznemoglih, kao i o budućnosti onih najmlađih.

Mještani su iznijeli jedinstven stav da nisu ekonomski sposobni sami se nositi sa ovim, te je slijedom toga proizašao zaključak da se svi problemi objedine pisanim dokumentom, dostave predsjednicima mjesnih zajednica, kako bih oni uputili nadležnim službama na dalje postupanje.

Iz izjava građana moglo se utvrditi da im najveći problem predstavlja putna infrastruktura, putevi koje paraleno s njima koriste i  dvije šumarije, RS i Unsko-sanskog kantona.

Sastanak je organizovan na inicijativu načelnika Zlatka Hujića, gdje se nastojalo zajedno sa građanima i predsjednicima mjesnih zajednica prepoznati i imenovati probleme, kako bi se što prije razvio plan za mogući razvoj ovih mjesnih zajednica.

Ovakvi sastanci će se nastaviti u svim mjesnim zajednicama, sa istim temama, sve do kraja godine.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica