Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana, 30.10.2017. godine Opštini Bosanski Petrovac uručena je donacija u vidu računarske i kancelarijske opreme od strane Hilfswerk Austria International, a u ime donatora UNHCR-a.

Predmet ugovora, kojeg je potpisao načelnik Zlatko Hujić, je regulisanje međusobnih odnosa i obaveza između ugovorenih strana za realizaciju dijela projekta koji se odnosi na podršku jačanja lokalnih kapaciteta u svrhu pružanja trajnih rješenja za interno raseljene i povratničke porodice, putem prikupljanja i upravljanja podacima o njihovoj ugroženosti na lokalnom nivou.

 

Pored računarske i kancelarijske opreme, za  predstavnice Opštine, Sabrinu Didović i Bobanu Velagu, obezbijeđena je obuka za rad na računaru, a u svrhu prikupljanja podataka u vezi sa raseljenim i povratničkim porodicama, a radi formiranja kvalitetne baze podataka, na osnovu koje će se moći pristupiti raznim donatorskim fondovima.

Oprema koja je donirana sastoji se od 2 računara- laptopa sa torbom, 2 Microsoft Windowsa, 2 MS Office, 2 optička miša, 2 USB, 1 printer sa dva tonera, 1 projektor sa torbom, 1 digitalni fotoaparat sa futrolom i memorijskom karticom, 30 omota papira za kopiranje A4.

Podsjećamo da je najveće donacije u našoj Opštini implementirao upravo Hilswerk Austria International, koji je u okviru projektnih aktivnosti u periodu od 3 godine stambeno zbrinuo 17 korisnika, za šta ukupna utrošena sredstva iznose cca 615.000,00 KM.

Također, u okviru HWA realizovana je komponenta ekonomske održivosti, kako bi radom sposobni stekli mogućnost za ekonomsko osnaživanje i ostvarenje prihoda, u vrijednosti od 22.000,00 KM.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica