Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U Domu kulture, dana 24.11.2017. godine, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održana je Svečana akademija na kojoj su prisutsvovali brojni građani Opštine Bosanski Petrovac.

Na samom početku predsjedavajuća OV je otvorila Svečanu sjednicu OV, pozdravila goste čestitajući Dan državnosti.

U daljem toku sjednice, prisutnima se prigodnim govorom obratio načelnik Zlatko Hujić koji je uputio čestitku svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine povodom ovog važnog datuma, te poručio da se nada da će ekonomija nadvladati politiku, i da će se zaustavi tendencija odlaska mladih kako iz države, tako i iz naše Opštine, “Bosne i Hercegovine u malom”, misleći na kulturne i vjerske različitosti, koje su bogatstvo kojim se ponosimo.

Kulturno-zabavni program otvorili su najmlađi i najslađi, mališani Dječijeg vrtića, a potom su svojom kreativnošću i sposobnostima publiku zabavljali učenici srednje i osnovne škole, kao i polaznici Umjetničke škole iz Bihaća, područno odjeljenje iz naše Opštine.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici kulturnog i javnog života, vijećnici OV, direktori javnih ustanova i preduzeća, roditelji učesnika i mladi izdanci naše Opštine.

Ranije u toku dana, položeno je cvijeće na spomen- obilježja našeg grada, a upriličena je i posjeta brojnih gostiju iz Slovenije, koji svake godine obilaze mjesta gdje je utemeljena borba protiv fašizma.

Cilj posjete je obilazak Doma kulture, cijeneći činjenicu da je bio domaćin prve zemaljske konferencije AFŽ-a (Antifašističkog fronta žena) 6. decembra 1942. , i partizanskog groblja.

Za sljedeću godinu, kada se obilježava 75. godina od zasjedanja AVNOJ- a, dogovorena je još masovnija posjeta od strane ovih gostiju.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica