Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Dana 28.11.2017. godine, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na inicijativu Koordinacionog tijela za obuku u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, organizovala je Šestu godišnju konferenciju „Dobra obuka-bolja uprava”, na kojoj je učestvovao načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Inače, ciljnu grupu su činili gradonačelnici i načelnici, kontakt osobe za obuku iz jedinica lokalne samouprave, predstavnici kantonalnih ministarstava za pravosuđe/pravdu i upravu i predstavnici međunarodnih organizacija.

Svrha održavanja konferencije je razmjena informacija o trenutnim aktivnostima i projektima koje implementiraju međunarodne organizacije u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na razvoj kapaciteta u jedinicama lokalne samouoprave u BiH.

“Ovaj skup predstavlja odličnu priliku za razmjenu mišljenja i iskustava za produbljivanje međusobne saradnje, te stvaranje mogućnosti za uvođenje promjena u svakodnevnom radu u cilju jačanja odgovornosti prema građanima i stvaranje ambijenta za veće povjerenje građana”, istakao je načelnik Hujić.

Konferencija je imala za cilj da kroz otvorenu diskusiju iznjedri zaključke koji bi mogli doprinijeti daljnjem unapređenju Sistema i razvoju projekata za ovu ciljnu grupu.

U okviru diskusije istaknuto je da sistem obuke za jedinice lokalne samouprave u BiH ne bi imao današnji okvir bez podrške donatora, među kojima su najznačajniji, Ambasada Kraljevine Švedske, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), vlada Austrije, Slovačke i Velike Britanije.

Na konferenciji je prisustvovalo oko stotinu sudionika,  načelnici općina i gradonačelnici s prostora Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici kantonalnih ministarstava za pravosuđe/pravdu i upravu, predstavnici međunarodnih organizacija, te zvaničnici Agencije za isporuku integriranih usluga Albanije.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica