Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Dana 13. i 14. decembra predstavnici Opštine Bosanski Petrovac sa načelnikom Zlatkom Hujićem i omladinskim koordinatorima učestvovali su na konferenciji koju je organizovao Savjet Evrope u Sarajevu u okviru Projekta "Izgradnja mjera povjerenja”.

Prvi dan konferencije bio je namijenjen mladima koji u idućoj godini trebaju da realizuju neki od projekata u svojim lokalnim zajednicama.

Podsjećamo, ove godine,  Opštine Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac udružile su se u klaster u okviru kojeg je razvijena međuopštinska saradnja i realizovan projekat nabavke plastenika, a kasnije, u drugoj komponenti uključeni su i mladi iz ovih opština, sve pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope.

 

Tim omladinskih koordinatora iz ove četiri opštine predstavio je Savjetu Evrope  svoj prvi projekat koji žele realizovati, a to je osnivanje omladinskih organizacija, centara za mlade u opštinama koji će riješavati probleme učenika, studenata, sportista i svih mladih koji žive u ove četiri opštine.

Bitno je da će u svim svojim aktivnostima imati punu podršku naše Opštine, kako je u svom obraćanju rekao načelnik Zlatko Hujić.

Drugi dan konferencije je bio predviđen za predstavnike opštinskih vlasti i prezentovanje rezultata njihovih realizovanih projekata.

Projekat nabavke plastenika ženama iz ruralnih područja opština Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac je u potpunosti realizovan i opravdali smo povjerenje koje nam je ukazao Savjet Evrope te se nadamo da će i mladi iz ovih opština, isto tako, imati iza sebe uspješno realizovane projekte, kaže se između ostalog.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica