Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Četvrti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BHdiaFor 2017 održan je u srijedu, 27. decembra 2017 u Tuzli, na kojem je učestvovao načelnik naše Opštine, Zlatko Hujić, a domaćin je bio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Glavni organizator događaja je Biznis centar bh. dijaspore (Diaspora Business Center), kao dio Grupacije Naša perspektiva. Ova aktivnost je podržana kroz USAID-ov Projekat Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Na Forumu  su govorili brojni investitori, predstavljeno je niz različitih projekata i aktivnosti, a posebnu pažnju je dobila inicijativa za formiranje Savjetodavnog vijeća investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore (DIAC), koje će u budućnosti raditi na zagovaranju povoljnije poslovne klime za ulaganje i pokretanje posla u Bosni i Hercegovini.

Na forumu je organizovana i otvorena diskusija o modelima efikasnijeg uključivanja dijaspore u ekonomski razvoj BiH. 

“Izuzetno je važno da pored izuzetne pomoći USAID-a i domaćih institucija, postoje kompanije koje su spremne podržati ovu vrstu poslovnog povezivanja u lokalnoj zajednici. Ovaj skup i veliki broj zainteresovanih učesnika, šalju jednu pozitivnu poruku – Naši ljudi iz dijaspore su spremni uložiti novac i znanje u Bosnu i Hercegovinu, te je vrijeme da to prepoznamo i pružimo im podršku na tom putu“, istakao je Armin Alijagić, iz “Naše perpsektive”.

Podsjećamo da je u našoj Opštini u avgustu 2017. godine projektom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH uspostavljena Kancelarija za saradnju sa dijasporom, kojoj je cilj da se zajedničkim radom stvore bolji uslovi za kulturnu, sportsku, obrazovnu, privrednu i svaku drugu saradnju i investiranje u lokalne zajednice.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica