Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana 19.1.2017. godine u Sali Spomen muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a, u Bihaću, održana je Javna tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL-a) kojom prilikom je predstavljena povelja i ideja političkog projekta u kojoj građani svih nacionalnosti, studenti, dijaspora, mladi ljudi, privrednici, nezavisni načelnici, nude alternativu za potpuno novu političku scenu BiH.

Tribinu su vodili predstavnici Liste: Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada Sarajeva i predsjednik NBL-a, potpredsjednici Zlatko Hujić i Jusuf Arifagić, član predsjedništva NBL-a i nezavisni vijećnik iz Srebrenika Ante Marković , doktor Branko Despot i profesor Rusmir Mahmutćehajić.

Na samom početku prisutne je pozdravio gradonačelnik Bihaća, gospodin Šuhret Fazlić, koji je poželio dobrodošlicu i obećao podršku djelovanja ove pozitivne priče na području Krajine.

Prezentaciju NBL- a otvorio je potpredsjednik, načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, koji je pozdravio prisutne i izrazio zahvalnost svima na dolasku.

Neophodne promjene u državi bile su glavna tema, a predstavnici su ponudili, generalno, način u rješavanju nezadovoljstva sadašnjom situacijom, kako u našem Kantonu, tako i šire.

“Jedna je država Bosna i Hercegovina, i mi druge nemamo” , riječi su profesora Rusmira Mahmutćehajića, koji je nadahnutim govorom o istoriji naše države pridobio pažnju prisutnih.

“Ovdje se radi o političkom djelovanju koje je već odavno zaboravljeno u BiH, gdje se akcenat prije svega stavlja na ekonomski program i rad na terenu, a u narednom periodu će se pokazati da li građani istinski žele promjene”, izjavio je predsjednik Ibrahim Hadžibajrić.

Nakon izlaganja, zainteresovani građani postavljali su brojna pitanja, a predstavnici ove Liste su odgovarali i nudili rješenje na svako od njih, uglavnom.

Pored mnogobrojnih građana iz Bihaća, Cazina, Bosanskog Petrovca, posebno treba istaknuti prisustvo gradonačelnika Bihaća (Šuhreta Fazlića) i Cazina ( Nermina Ogreševića), te načelnika Bužima, Zikrije Durakovića.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica