Search

Program obilježavanja Dana Općine
Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

U Domu kulture, dana 23.11.2018. godine, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održana je Svečana akademija na kojoj su prisutsvovali brojni građani Opštine Bosanski Petrovac.

Na samom početku zamjenik predsjedavajućeg OV je otvorio Svečanu sjednicu OV, pozdravio goste čestitajući Dan državnosti.

U daljem toku, prisutnima se prigodnim govorom obratio VD načelnika Esmir Brković koji je uputio čestitku svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine povodom ovog važnog datuma te kazao da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska, tako je rečeno na današnji dan prije sedamdeset i pet godina kad je i održano prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu.

Kulturno-zabavni program otvorili su najmlađi i najslađi, mališani Dječijeg vrtića, a potom su svojom kreativnošću i sposobnostima publiku zabavljali učenici srednje i osnovne škole, kao i polaznici Umjetničke škole.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici kulturnog i javnog života, vijećnici OV, direktori javnih ustanova i preduzeća, roditelji učesnika i mladi izdanci naše Opštine.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine isti dan obilježen je i obilaskom spomen obilježja u 10:00 sati i to: Spomen - obilježje civilnim žrtvama rata, Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim, nestalim i umrlim borcima odbrambeno - oslobodilačkog rata «92-95»,Partizansko groblje, te ispred biste velikana i Narodnim herojima, dok je u 11:00 sati održana svečana priredba za neke od gostiju.

IMG 9349IMG 9385IMG 9368IMG 9354IMG 9358IMG 9416IMG 9392

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica