Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

U sklopu terenskih posjeta Općinskog načelnika Dejana Prošića mjesnim zajednicama, dana 26.03.2019. godine, održan je sastanak sa Savjetom MZ Smoljana i Kolunić, u cilju identifikacije i rješavanja problema s kojim se građani ove mjesne zajednice susreću.

Na dnevnom redu sastanka razgovaralo se o pitanjima realizacije započetih infrastrukturnih projekata, predstojećem ljetnom održavanju puteva, stanju lokalnih mjesnih vodovoda i vodosnabdijevanju, pokrivenosti elektromrežom, zatim o saradnji MZ sa općinskim službama, kao i o drugim pitanjima koja su aktuelna na području ove dvije mjesne zajednice.

Općinski načelnik je istaknuo potrebu kontinuiranog praćenja svih dešavanja, kako u lokalnoj zajednici, tako i šire, posebno imajući u vidu činjenicu da i viši nivoi vlasti kroz javne pozive vrše realizaciju mnogobrojnih projekata koji se tiču MZ.

Tokom razgovora sa predstavnicima Savjeta, posebna pažnja je posvećena ulozi Centra za socijalni rad i Crvenog krsta u pružanju pomoći starijim ljudima bez potrebne skrbi, pa je dogovoreno da će uposlenici Centra, zajedno sa predsjednicima ovih mjesnih zajednica, identifikovati takva lica i pružiti im konkretnu pomoć kroz socijalne programe.

Kako će ubrzo nastupiti sezona ljetnog nasipanja puteva, Općinski načelnik je zatražio od predstavnika Savjeta da nadležnoj općinskoj službi dostave prioritete u nasipanju makadamskih puteva, te istaknuo potrebu racionalnog korištenja nasipnog materijala, kao i ostalih usluga iz programa zajedničke komunalne potrošnje. Kako se iste finansiraju iz fakturisanih komunalnih naknada, Načelnik je ukazao na potrebu redovitog plaćanja kako ovogodišnjih, tako i zaostalih obaveza, a u cilju izbjegavanja sudskih postupaka izvršenja.

Predstavnici Savjeta ove dvije mjesne zajednice su pohvalili inicijativu Načelnika za održavanjem ovakvih sastanaka, za koje smatraju da su neophodni u svrhu postizanja bolje suradnje mjesnih zajednica sa lokalnom saoupravom, te su dali konkretne prijedloge za poboljšanje stanja u svojim mjesnim zajednicama, koji će u narednom period biti i realizirani.

Dan prije, Općinski načelnik je posjetio MZ Bravsko i Kapljuh, a do kraja sedmice, plan je da se obiđu i ostale mjesne zajednice s područja naše općine

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica