Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Danas je, 12.11.2019. godine u kabinetu načelnika održan sastanka predstavnika Opštine Bosanski Petrovac, na čelu sa načelnikom, Dejanom Prošićem i ministrima Ministarstva pravosuđa i uprave, Asimom Dizdarevićem, Ministarstva privrede, Nijazom Kadirićem i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Sulejmanom Kulenovićem. Teme su se odnosile na sveokupna pitanja koja se tiču svakog ponaosob ministarstva.

 

Naime, bilo je riječi o obnovljivim izvorima energije u vidu solarnih sistema, koji bi u budućnosti trebali sve više uzimati maha u našoj Opštini, a po uzoru na već postojeći solarni sistem u Krnjeuši.Kad je riječ o pravosuđu, planirano je uspostavljanje partnerskog odnosa među institucijama, te da se zbog ukidanja Prekršajnog odjeljenja u Bosanskom Petrovcu, uvede redovni dan, tj. Jedan radni dan kada će građani naše Opštine moći riješavati pitanja vezano za ovu oblast, i time na neki način nadomjestiti nepostojanje ovog Odjeljenja.

U ovom smislu razgovaralo se i o budućem djelovanju notara na području naše Opštine, a u skladu sa novim Zakonom o notarima, koji je u toku donošenja. Isto tako, razgovaralo se o poljoprivredi i šumarstvu gdje je rečeno da će se u narednom periodu pokušati staviti u funkciju državno poljoprivredno zemljište, te su planirani razni poticaji na principu krava-tele. Spomenuto je da će se i aktivnosti usmjeriti u turističke zone naše Opštine, poznavajući bogat potencijal prirodnih bogatstava koji posjedujemo.

“Danas smo imali posjetu iz Vlade USK. Naime, riječ je o ministrima Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva privrede i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Imali smo jedan veoma obiman razgovor. Razgovarali smo gdje bi se naša Opština mogla naći u njihovim planovima forimiranja budžeta za 2020. godinu”, izjavio je načelnik Opštine, Dejan Prošić.

“Mi smo na poziv Opštinskog načelnika došli u posjetu, te razgovarali o nekoliko aktuelnih tema, koje ujedno opterećuju rad jedinica lokalne samouprave Opštine Bosanski Petrovac” u svojoj izjavi istakao je Asim Dizdarević, Ministar pravosuđa i uprave.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica