Search

Danas je načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Dejan Prošić u svom kabinetu ugostio federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudina Dedića.

Na sastanku se razgovaralo o proljetnoj sjetvi, setu mjera koje će se donijeti u narednom periodu, a sve to kako bi našim poljoprivrednim proizvođačima omogućili planirani usjev i što kvalitetniji uzgoj poljoprivrednih kultura, kako bismo zajedno prebrodili krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

„U okvru naše današnje posjete, obići ćemo još nekoliko opština u Unsko-sanskom kantonu. Razgovarali smo o podršci poljoprivrednim proizvođačima. Donijeli smo set mjera kojima smo pružili podršku u povećanju obima proljetne sjetve, jesenje sjetve. Proljetna sjetva se odvija nesmetano. Predstavili smo programe koje imamo ove godine, a sve u cilju prevazilaženja krize zbog koronavirusa“, u svojoj izjavi je istakao ministar Dedić.

„Imali smo zadovoljstvo ugostiti gospodina Dedića. Razgovarali smo o podršci proljetnoj i planu jesenje sjetve, te strateškim planovima u Opštini Bosanski Petrovac kad je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji“, izjavio je Opštinski načelnik, Dejan Prošić.

U sklopu ove posjete upriličen je i obilazak dva poljoprivredna gazdinstva iz Bosanskog Petrovca.

Naime, riječ je o Elmedinu Spahiću iz Rašinovca i Slavku Budimiru iz Bare, koji se inače bave poljoprivrednom proizvodnjom, a koji su se ove godine prijavili na Javni poziv za iskazivanje interesa za proljetnu sjetvu, te time ostvarili značajnu pomoć od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica