Danas je počela sadnja cvijeća na javnim površinama u užem centru naše Općine. U toku ove sedmice zasađeno je 150 sadnica grmolikog bilja kojem će biti dodato još 850 sadnica sitnog cvijeća, kao i ostalih ukrasnih detalja kao što je obli kamen, ukrasna drvca i slično. Ove godine, građani su mogli primjetiti nešto drugačiji izgled našeg grada, zbog postavljanja saksija koje je doniralo JP Unsko sanske šume doo , na čemu im se, ovom prilikom zahvaljujemo, dok su dotadašnje saksije postavljenje ispred osnovne škole „Ahmet Hromadžić“.

 


Sadnja se nastavlja i sutra, kada će se uređivati Trg šehida, prostor ispred trgovačkog objekta Crvena Jabuka i ostale javne površine na kojima je predviđena sadnja. Nabavka sadnog materijala,transport humusa i ostalog , izmještanje starih saksija kao i sami radovi obavljaju se uz angažovanje Komunalnog preduzeća.


Molimo naše građane da zajedničkim snagama doprinesemo očuvanju cvijeća na našim javnim površinama, te da prijave komunalnoj inspekciji svako čupanje i uništavanje sadnica.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica