Sinoć je u Domu kulture, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana Svečana akademija u sklopu koje je i ove godine Opštinsko vijeće organizovalo Svečanu sjednicu.

Prisutnima su se obratili predsjedavajuća OV, Nikolina Simić, zaželivši svima sretan ovaj bitan dan u istoriji naše domovine, a potom i načelnik, Zlatko Hujić, koji je istakao da uprkos teškim vremenima, i teškoj državi u kojoj živimo, našu opštinu oslikavaju činjenice koje potvrđuju i najavljuju razvoj koji je vidan na svakom koraku. Spomenuo je zapošljavanje stanovnika, kod domaćih i stranih investitora, navodeći Arifagić Investment, Almu Ras koja samo za početak planira zapošljavanje oko 100 žena, potom Bingo, posebno istaknuvši firmu Pirnar sa njenim direktorom Sandijem Terzićem, koja je u toku radova na projektu i proširenju proizvodnih pogona. Ovim, poslovna zona u Gorinčanima u potpunosti opravdava svoje namjere.

Nakon prigodnih govora, uslijedio je kulturno-zabavni program. Prisutne su pokretnom igrom obradovali najmlađi i najslađi mališani dječijeg vrtića, potom učenici osnovne i srednje škole.

Smjenjivali su se, predstavljajući se pjesmom, recitacijom, folklorom, a sve to obojano rodoljubljem bosanskopetrovačke mladosti.

Svojim prisutstvom svečanost su uveličali predstavnici kulturnog i javnog života naše Opštine, kao i roditelji učesnika.

Ranije, u toku dana, organizovano je i polaganje cvijeća na spomen obilježjima naše opštine.

Picture-002.jpg Picture-004.jpg Picture-008.jpg

Picture-009.jpg Picture-011.jpg Picture-013.jpg

Picture-014.jpg Picture-016.jpg Picture-017.jpg

Picture-019.jpg Picture-020.jpg Picture-021.jpg

Picture-022.jpg Picture-023.jpg Picture-024.jpg

Picture-025.jpg Picture-026.jpg Picture-027.jpg

Picture-028.jpg Picture-031.jpg Picture-032.jpg

Picture-033.jpg Picture-034.jpg