Povodom obilježavanja 25. maja, Dana Opštine Bosanski Petrovac, juče je u 12 časova upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježjima: na Trgu šehida, ispred zgrade Opštine, Biblioteke „Skender Kulenović“, mjestu spajanja 5. i 7. Korpusa, u Gorinčanima, i na partizanskom groblju.

Polaganju je prisustvovao načelnik Opštine, Zlatko Hujić, sa svojim saradnicima, i ostalim predstavnicima kulturnog i javnog života naše Opštine.

Nakon toga, u večernjim satima, u Domu kulture je održana Svečana sjednica Opštinskog vijeća, tokom koje su održani i prigodni govori.

Osim građana Bosanskog Petrovca i vijećnika, kao gost je prisustvovao i načelnik Bužima, gospodin Zikrija Duraković.

Poželivši svim građanima sretan Dan Opštine, načelnik Hujić je govorio o prethodno realizovanim aktivnostima, projektima. Također je spomenuo i probleme s kojima se naša Opština u posljednje vrijeme susreće, izdvojivši i gorući problem šuma, koji svakim danom postaje sve veći, ali i opstrukcije od strane nekih vijećnika, koji time usporavaju i unazađuju nastavak razvoja i progresa naše Opštine.

Nakon Svečane sjednice, brojni gosti su uživali u kulturno-zabavnom programu.

Nastupali su učenici osnovne i srednje škole, kao i Umjetničke škole Bihać, područno odjeljenje Bosanski Petrovac.

Svojim nastupima učenici su kroz recitale, pjesmu, igru i ples, pokazali koliko vole svoj grad, pa su bili nagrađeni gromoglasnim aplauzom, na kraju.

dan-1.JPG dan-10.jpg dan-11.jpg

dan-12.jpg dan-13.jpg dan-14.jpg

dan-15.JPG dan-16.JPG dan-17.JPG

dan-18.JPG dan-2.jpg dan-3.jpg

dan-4.jpg dan-5.jpg dan-6.jpg

dan-7.jpg dan-8.jpg dan-9.jpg