Search


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana, 17.1.2018. godine, upriličen je radni sastanak između predstavnika Nacionalnog parka „Una“, Amarilda Mulića, direktora i Harisa Hadžihajdarevića, stručnog saradnika NP i predstavnika Opštine, načelnika Zlatka Hujića, Službe za obrt, razvoj, poljoprivredu i poduzetništvo (mr. Nevsad Ramić i Ena Širbić).

Cilj sastanka je saradnja Nacionalnog parka sa opštinama Unsko-sanskog kantona, te zajedničko apliciranje na raznim projektima prema domaćim i stranim donatorima.

Namjere su da se kroz djelovanje Nacionalnog parka povežu turistički potencijali kako Opštine Bosanski Petrovac, tako i ostalih opština USK-a, kako bi gosti koji posjećuju naše krajeve svoj boravak produžili i češće dolazili.

 Također, plan je u narednom periodu i formiranje info tačaka, odnosno mjesta gdje bi zainteresovani mogli da dobiju informacije o našoj Opštini, turističkim potencijalima kojih ima zaista mnogo. Pored prirodnih ljepota naših planina, Osječenice, Oštrelja i Klekovače, gdje djeluje KES „Crni vrh“, speleološka ekipa, i biciklističkih staza, na info tačkama u vidu drvenih kućica gosti će moći saznati i o ruralnom eko turizmu, kulturi i posebno bogatoj slobodarskoj istoriji, te jedinstvenoj tradiciji bosanskopetrovačkih krajeva i ljudi.

Predstavnici Nacionalnog parka su obećali podršku i pomoć u promociji naših potencijala, te su iskazali ineteresovanje za obrtnike i stare zanate naše Opštine, koje bi uvrstili u svoju ponudu, imajući u vidu geografsku blizinu granica naše Opštine i NP „Una“.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica