Dana 19.1.2017. godine u Sali Spomen muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a, u Bihaću, održana je Javna tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL-a) kojom prilikom je predstavljena povelja i ideja političkog projekta u kojoj građani svih nacionalnosti, studenti, dijaspora, mladi ljudi, privrednici, nezavisni načelnici, nude alternativu za potpuno novu političku scenu BiH.

Tribinu su vodili predstavnici Liste: Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada Sarajeva i predsjednik NBL-a, potpredsjednici Zlatko Hujić i Jusuf Arifagić, član predsjedništva NBL-a i nezavisni vijećnik iz Srebrenika Ante Marković , doktor Branko Despot i profesor Rusmir Mahmutćehajić.

Na samom početku prisutne je pozdravio gradonačelnik Bihaća, gospodin Šuhret Fazlić, koji je poželio dobrodošlicu i obećao podršku djelovanja ove pozitivne priče na području Krajine.

Prezentaciju NBL- a otvorio je potpredsjednik, načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, koji je pozdravio prisutne i izrazio zahvalnost svima na dolasku.

Neophodne promjene u državi bile su glavna tema, a predstavnici su ponudili, generalno, način u rješavanju nezadovoljstva sadašnjom situacijom, kako u našem Kantonu, tako i šire.

“Jedna je država Bosna i Hercegovina, i mi druge nemamo” , riječi su profesora Rusmira Mahmutćehajića, koji je nadahnutim govorom o istoriji naše države pridobio pažnju prisutnih.

“Ovdje se radi o političkom djelovanju koje je već odavno zaboravljeno u BiH, gdje se akcenat prije svega stavlja na ekonomski program i rad na terenu, a u narednom periodu će se pokazati da li građani istinski žele promjene”, izjavio je predsjednik Ibrahim Hadžibajrić.

Nakon izlaganja, zainteresovani građani postavljali su brojna pitanja, a predstavnici ove Liste su odgovarali i nudili rješenje na svako od njih, uglavnom.

Pored mnogobrojnih građana iz Bihaća, Cazina, Bosanskog Petrovca, posebno treba istaknuti prisustvo gradonačelnika Bihaća (Šuhreta Fazlića) i Cazina ( Nermina Ogreševića), te načelnika Bužima, Zikrije Durakovića.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica