Search


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana, 25.1.2018. godine Vlada Unsko- sanskog kantona izvršila je primopredaju ključeva doniranog kombija vrijednog 60.000 KM, Osnovnoj školi u Opštini Bosanski Petrovac.

Donacija kombija će stvoriti uvjete da se djeca sigurnije voze sa područja naših mjesnih zajednica, a radi se o 48 naših najmlađih sugrađana koji će imati bolje uslove prevoza i školovanja.

 

“Nakon deset godina korištenja starog školskog kombija, s kojim je pređeno preko 500 000 km dobitak za našu školu ima velikog značaja.

Naša škola u sastavu, pored centralne, ima i 5 područnih, teritorijalno raspršenih škola, tako da kombi svaki dan treba da pređe do 200 km.

Međutim, prevoz učenika je samo jedan od problema s kojim se susrećemo, tu je i zamjena stolarije, krova, ali korak po korak. Pored donacija, tu je i naša Općina koja nam uvijek pomaže koliko može”, rekla je direktorica Osnovne škole, gospođa Mujesira Kavaz.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica