Search


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana, 4.2.2018. godine, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Republike Srpske, a u organizaciji Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“, Planinarsko alpinističkog kluba „Banja Luka“, održan je „Grmečki marš“-u selu Bravsko, u pomen borcima NOR-a koji su slomili Četvrtu ofanzivu fašističkih snaga na tadašnju slobodnu teritoriju NOP-a u Podgrmeču, februara 1943. godine.

Naime, slamanje Četvrte ofanzive fašističkih snaga doprinijelo je oslobađanju Sanskog Mosta, Grmeča i Podgrmeča, oktobra 1943. godine i svih naroda i narodnosti koji su živjeli i žive na tom području.

 

Uprkos snijegu dubine do 2 m i niskoj temperaturi, oko 200 učesnika je došlo do najvišeg vrha Grmeča, čija je nadmorska visina 1605 m, a marš je krenuo od Bravska ka Crnom vrhu.

Za učesnike marša u MZ Bravsko je organizovan doček, uz ručak za učesnike pohoda koji je ove godine finansirala Opština Bosanski Petrovac.

Pored domaćina, predsjednika MZ Bravsko, Anđelka Gvozdenovića, skupu su prisustvovali načelnik Zlatko Hujić, predsjedavajuća Nikolina Simić, pojedini vijećnici i načelnik Opštine Drinića, Milan Grbić.

Ovom prilikom, načelnik Hujić je obećao nastavak pomoći naše Opštine, s namjerom, da događaj postane tradicionalan.

Podržavajući ovu manifestaciju naveo je i činjenicu da se antifašistička borba, koja je i počela na našim krajevima, i dalje vodi u smislu obilježavanja slobodarske tradicije naših krajeva.

Učesnici Marša su se zahvalili na ugodnom druženju, dogovarajući susret i naredne godine.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica