Dana 10. i 11. septembra 2018. godine u Neumu su održani dvodnevni sastanci u organizaciji Vijeća Evrope. Na sastancima su prisustvovali i predstavnici Općine Bosanski Petrovac.

Razgovaralo se o aktuelnim pristupima saradnje i razvoja politike mladih između općina i mladih na temelju prakticnih iskustava.

Cilj sastanka je pruziti smjernice za planiranje buduce saradnje između mladih ljudi i općina, ukljucujuci saradnju na granici entiteta.

Vijece Evrope finansijskim iznosom od 2.500,00 Eura podrzace opremanje prostorija za mlade u svakoj Općini, a Ugovor ce direktno biti potpisan sa novoosnovanim Omladinskim organizacijama.

I u 2019. godini planira se nastavak trogodišnje saradnje sa Vijećem Evrope i realizacija zajednickog projekta mladih ispred Općine Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac, s ciljem medjuopćinske i međuentitetske saradnje.

Podsjecamo, 2017.  godine. uspješno je realiziran projekat nabavke plastenika ženama iz ruralnih područja pomenutih općina, te se nadamo da ce i projekat mladih isto tako biti uspješno implementiran.