Search

U Domu kulture, dana 23.11.2018. godine, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održana je Svečana akademija na kojoj su prisutsvovali brojni građani Opštine Bosanski Petrovac.

Na samom početku zamjenik predsjedavajućeg OV je otvorio Svečanu sjednicu OV, pozdravio goste čestitajući Dan državnosti.

U daljem toku, prisutnima se prigodnim govorom obratio VD načelnika Esmir Brković koji je uputio čestitku svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine povodom ovog važnog datuma te kazao da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska, tako je rečeno na današnji dan prije sedamdeset i pet godina kad je i održano prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu.

Kulturno-zabavni program otvorili su najmlađi i najslađi, mališani Dječijeg vrtića, a potom su svojom kreativnošću i sposobnostima publiku zabavljali učenici srednje i osnovne škole, kao i polaznici Umjetničke škole.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici kulturnog i javnog života, vijećnici OV, direktori javnih ustanova i preduzeća, roditelji učesnika i mladi izdanci naše Opštine.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine isti dan obilježen je i obilaskom spomen obilježja u 10:00 sati i to: Spomen - obilježje civilnim žrtvama rata, Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim, nestalim i umrlim borcima odbrambeno - oslobodilačkog rata «92-95»,Partizansko groblje, te ispred biste velikana i Narodnim herojima, dok je u 11:00 sati održana svečana priredba za neke od gostiju.

IMG 9349IMG 9385IMG 9368IMG 9354IMG 9358IMG 9416IMG 9392

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica