Search

Dugo se pričalo o donaciji vatrogasnog vozila za Bosanski Petrovac od Švedskog grada Örebra. Naime,pokretač inicijative za vatrogasno vozilo je Muharem Terzić,petrovčanin koji već dugo živi u Örebru. Nakon puno truda i zalaganja Muharema i drugih petrovčana koji su skupili dio sredstava kako bi danas u Bosanski Petrovac stiglo vatrogasno vozilo sa svom pratećom opremom:agregat, hidro pumpe, hidraulične makaze i kliješta, protivpožarna odjela i šljemovi, motorna pila, pile za željezo i druga vrijedna oprema.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuo se načelnik Općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić sa svojom ekipom,koji su ugostili četvoricu švedskih vatrogasaca,koji si svoje znanje i iskustvo prenijeli na petovačke vatrogasce. Načelnik je gostima uručio zahvalnice i poklone, te mnogobrojne građane koji su prisustvovali prijemu počastio tortom.

“Čast mi je i zadovoljstvo što smo na ovaj način pomogli svojim petrovčanima kojima je vozilo bilo prijeko potrebno”, kazao je Muharem Terzić, te istakao da su gosti oduševljeni gostoprimstvom, prirodom i toplom dobrodošlicom građana Bosanskog Petrovca.

Načelnik Dejan Prošić kazao je” da ga raduje zvuk sirene a da nije u pitanju požar već dolazak vatrogasnog vozila kojeg su iz Örebra dovezli: Thomas Eriksson, Tomas Linstrom, Mikael Gustafsson, Krister Johansson, ekipa vatrogasaca koja je presretna što su učesnici ovog projekta”.

Ostatak dana je planiran za obilazak prirodnih ljepota Bosanskog Petrovca,a sutradan odlazak u Sarajevo u obilazak glavnog grada Bosne i Hercegovine i povratak u Örebra sa puno lijepih utisaka a sve u organizaciji načelnika Općine Bosanski Petrovac.

 

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica