Search

Danas je na području mjesne zajednice Suvaja, sredstvima koja su prikupili grupa stanovnika ovog naseljenog mjesta, izvršeno krpljenja rupa i nasipanja makadama.

Mještani Suvaje su se sami organizovali i prikupljanjem  novca,  uspjeli  obezbijediti 8 kamiona šljunka kojim su, uz pomoć mehanizacije koju je obezbjedila Općina Bosanski Petrovac, nasuili i izravnali rupe u na dionici puta M5- Šipke- Poljari, u ukupnoj dužini od 1500 m.

Grbić Dragan, predsjednik MZ Suvaja, u razgovoru ističe: „Ovakvom zajedničkom akcijom za dobro svih nas takođe želimo da pokažemo da uprkos brojnim ograničenjima u finansijama i obavezama koje svi imamo, kao mala zajednica mislimo da rad za opšte dobro još uvijek predstavlja pravu  vrijednost i spremni smo se angažovati da pomognemo jedni drugima.“

Zadovoljan rezultatima akcije, a naročito ostvarenom suradnjom Općine i mjesne zajednice, općinski načelnik Dejan Prošić je naglasio da postoji potreba za što većim angažmanom stanovnika naše općine u aktivnostima i projektima koje provodi lokalna zajednica, a koji nužno ne iziskuju novčana sredstva.

„Iako je i Općina Bosanski Petrovac obezbjedila nasipni materijal za ovu mjesnu zajednicu, mještani Suvaje su pokazali visok stepen društvenog angažmana i odlučili da ulože i vlastita sredstva u održavanju lokalnih puteva. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge da se na sličan način organizuju“, istaknuo je općinski načelnik, Dejan Prošić.

 

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica