Ministrica Ćemalović i direktor kantonalne bolnice dr.Irfan Ljubijankić u Bihać ,doktor Hajdurin Havić danas su posjetili Općinskog načelnika Dejana Prošića i Dom zdravlja u Bosanskom Petrovcu. Cilj posjete kako je kazala ministrica Ćemalović jeste,planiranje projekata za iskorištenje 1530 m2 neiskorištenog prostora u zgradi Dom zdravlja u Bosanskom Petrovcu.

"U Bosanskom Petrovcu od ukupnog broja stanovnika živi skoro 60 % starih osoba,a mladi odlaze. Zašto ne bismo starima omogućili ljepše penzionerke dane,a mladima omogućili posao,i na taj način spriječili odlazak iz Bosanskog Petrovca. Razmišljamo i u pravcu otvaranja nekog odjela ili nešto slično tome" kazala je ministrica Ćemalović.

Bosanski Petrovac kao jako zdrava i lijepa životna zajednica sigurno će uz pomoć donatora uspjeti iz ideje preći u realizovan projekat. "Opština Bosanski Petrovac ima planinu Oštrelj koja je vazdušna banja za sve nas,samim tim taj potencijal treba da iskoristimo,kao i ostale pogodnosti naše lokalne zajendice,istakao je načelnik Općine Dejan Prošić.

Da ovo neće ostati samo na ideji,uvjerena je i v.d.direktorica Doma zdravlja doktorica Sabina Softić,koja je goste i sve prisutne provela kroz trenutno neiskorišten prostor od tri sprata, tačnije 1530 m2.