Search

U utorak i srijedu 10. i 11.09.2019. godine održan je sastanak predstavnika savjeta i građana MZ Bravsko, MZ Kapljuh i MZ Vođenica. Sastanku su ispred organa uprave Općine/Opštine Bosanski Petrovac prisustvovali: Načelnik Općine/Opštine Dejan Prošić, Rifet Gutlić, Adisa Eminoglu, Alma Mehmedbegović-Kartal i Adnan Družić. Dnevni red sastanka je bio:

  1. imenovanje povjerenika civilne zaštite u mjesnim zajednicama,
  2. plan rada mjesnih zajednica za 2020. godinu,
  3. prezentacija plana kreditnog zaduženja Općine/Opštine za asfaltiranje makadamskih puteva,
  4. tekuća problematika.

Predstavljen je plan imenovanja povjerenika u svim mjesnim zajednicama, te opisana zaduženja povjerenika civilne zaštite. Članovima savjeta mjesne zajednice je predstavljena nova metodologija dostavljanja izvještaja za 2020. godinu.

Načelnik Općine/Opštine je stanovnicima MZ Bravsko, MZ Kapljuh i MZ Vođenica predstavio plan kreditnog zaduženja za asfaltiranje makadamskih puteva. Najviše diskusije se vodilo po 4. tački dnevnog reda, gdje su stanovnici ovih mjesne zajednice istakli koji su to problemi koje imaju u svoj zajednicama. Nakon diskusije donešeni su zaključci i uspostavljani rokovi za implementaciju istih.

Zaključci su:

  1. Zaduženje predsjednika i savjeta MZ da se uspostavi knjiga protokola MZ, a eventulane novonastale promjene da se evidentiraju u registar MZ rok do 20.09.2019. godine;
  2. Predsjednik i savjet MZ se zadužuju da pripreme nacrt plana rada MZ za 2020. Godinu, nacrt prezentovati na zboru građana;
  3. Savjet Mjesne zajednice da usvoji plan rada MZ za 2020. godinu do 30.09.2019. godine;
  4. Zadužuje se savjet MZ da dostavi imena osoba koji će biti povjerenici civilne zaštite rok do 30.09.2019. godine.

U nerednim danima održat će se sastanci i u drugim mjesnim zajednicama na teritoriji Općine Bosanski Petrovac.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica