Do 15.11.2019. godine  otvoren je poziv Omladinske banke Bosanski Petrovac za prijem novih člaova odbora. Poziv je namjenjen mladima od 17 do 30 godina koji se najmanje godinu dana mogu posvetiti razvoju svoje zajednice kroz ovaj program. Do inetervjua je bitno da se registruješ kao senior ili seniorka na www.lonac.pro, kao i da možeš prisustvovati inicijalnom treningu za nove članove i članice, koji će se održati u februaru 2020. godine.

Šta ja dobijam članstvom u Odbor?

Kroz svoj rad ćes upoznati mlade iz svih dijelova BiH, prisustvovati različitim treninzima, naučiti upravljati procesom menadžmenta, kao i da razviješ svoje vještine. Kao dio tima za selekciju mikrobiznisa dobiješ više iskustva o razvoju preduzetničkih ideja i dio si mladih koji kreiraju dobru ekomonomiju u BiH.

Koje su moje obaveze i odgovornosti?

Kao dio Odbora ćeš imati priliku da upravljaš fonskom za projekte/mikrobiznise namijenjene mladima u tvojoj zajednici te stičeš iskustvo u:

a) mentorisanju mladih za razvoj društveno-korisnih ideja i mikrobiznisa,

b) selekcija projekata i mikrobiznisa,

c) promociji i omladinskom aktivizmu

Kakav se angažman od mene očekuje?

Program Omladinske banke je vrlo raznovrsan i omogućava ti da budeš aktivan član ili članica onoliko koliko ti možeš od svojih obaveza. Tokom cijele godine postoje periodi kad će se očekivati da dio svog slobodnog vremena uložiš u obilazak lokacija u kojima se relizuju projekti, promociju fonda, kontaktiranje grupa, kao i praćenje cijelog procesa od prijave do relizacije ideje.