U sklopu IFAD projekta, u skladu sa Memorandumom o razumijevanju potpisanog između Opštine Bosanski Petrovac i Ureda za koordinaciju projekta pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Sarajevu je potpisan Ugovor za implementaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže urbanog područja Opštine Bosanski Petrovac (Bahići-Revenik), II faza.

 „Opština Bosanski Petrovac radi na unaprijeđenju vodovodnog sistema i vodosnadbijevanja. Zahvaljujemo se IFAD-u što je imao razumijevanja i prije par godina uradio prvu fazu vodovoda Bahići-Revenik. Nadam se da će radovi koje će izvoditi naše Komunalno preduzeće biti u planiranom roku i da, naravno, ni kvalitet neće izostati. Ovo puno znači za stanovnike tog dijela Bosanskog Petrovca i nadamo se budućoj saradnji sa IFAD-om“, izjavio je načelnik Prošić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.892. KM, od tog iznosa 30 % je obezbijedila Opština, a 70 % su donatorska sredstva. 

Potpisivanjem Ugovora, glavni izvođač radova na ovom projektu će biti „Komunalno“ D.O.O.  Bosanski Petrovac. „Mi smo ove godine imali određena ulaganja u mehanizaciju, te smo se prijavili na tender i dobili posao. Trebalo je malo hrabrosti da se prijavimo na taj tender da radimo jedan takav projekat. Projekat je jako zahtjevan, jer je projektant predvidio najviše standarde, najkvalitetnije i najnovije materijale koji moraju biti ugrađeni po najsavremenijim metodama, što predstavlja veliki izazov za nas. Bitno je da taj vodovodni sitem, na takav način urađen, ostaje nama“, izjavio je Savo Jovanić, direktor „Komunalno“D.O.O.