Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana 15.12.2016. godine u Bosanskom Petrovcu održana je prva redovna sjednica Opštinskog vijeća u novom sazivu. Predloženi dnevni red sadržavao je osam tačaka.

Nakon otvaranja rasprave, sekretar Opštine je po ovlaštenju načelnika povukao četiri tačke dnevnog reda. Međutim, isti je dopunjen sa još tri tačke od strane predsjednika klubova SDA, SNSD i SP. Nekoliko vijećnika je u svojim diskusijama izrazilo svoje neslaganje sa predloženim dnevnim redom, te kršenjem Poslovnika o radu.

Od šesnaest prisutnih vijećnika devet vijećnika je bilo za predloženi dnevni red, te je isti usvojen. Međutim, preostalih sedam vijećnika je nakon ovoga napustilo sjednicu OV. Odluke o formiranju komisija OV, izglasalo je preostalih devet vijećnika.

Izražavajući sumnju u pravnu valjanost i zakonsku osnovu tačaka dopune dnevnog reda, sekretar Opštine i sekretar OV upozoravali su vijećnike da - po ko zna koji put krše Poslovnik o radu, kao i druge propise.

Naime, ni to nije bilo dovoljno, pa je devet vijećnika (većina) izglasala odluke koje nisu pravno valjane i zakonski osnovane.

Obzirom da donesene odluke nisu u duhu pozitivnih zakonskih propisa, načelnik Opštine će odmah pokrenuti preispitivanje istih, u skladu sa Zakonom.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica