Općina Bosanski Petrovac jedna je od 9 zajednica u Bosni i Hercegovini koja učestvuje u projektu "Unapređenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini", a kojeg implementiraju IOM i UNDP. Danas je u Sarajevu održano potpisivanje Povelje o partnerstvu, tom prilikom je održana i panel diskusija, gdje je načelnik općine Bosanski Petrovac govorio o pozitivnim primjerima u našoj lokalnoj zajednici.

"Općina Bosanski Petrovac je jedna multietična sredina koja u Bosni i Hercegovini predstavlja pozitivan primjer zajedništva i društvene kohezije kako na lokalnom nivou tako i kroz međuopćinsku i međuentitetsku saradnju. Pozitvnih primjera imamo dosta, prije svega pored zajedničkih aktivnosti koji se odvijaju kroz organizacije nevladinog sektora, imamo primjer u obrazovanju koje se odvija u našoj srednjoj mješovitoj školi u kojoj se školuju učenici iz dva entiteta i dva kantona u FBiH.

Naša se općina, kao i mnoge druge, već neko vrijeme suočava sa problemom odlaska mladih, pa nam je svakako unaprijeđenje kapaciteta i stvaranje boljih uvjeta i prilika za mlade, od izuzetne važnosti – stoga smo ponosni i ohrabreni da kao općina učestvujemo u ovom projektu“ rekao je Mahmut Jukić, načelnik Općine Bosanski Petrovac

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica