U Domu kulture svečanim programom 11.oktobra obilježen je Dan Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“.

Program je počeo učeničkim riječima oživljavajući lik i djelo Ahmeta Hromadžića koji je rođen 11. oktobra i po kome škola ponosno i nosi naziv.

Potom, obratila se i direktorica Mujesira Kavaz koja je pozdravila prisutne, zahvalila na odzivu načelniku, kao i nastavnicima-penzionerima, prijašnjim uposlenicima škole koji su uveličali tradicionalnu proslavu.

Između ostalog, direktorica je istakla zadovoljstvo činjenicom da ove godine po prvi put pored učenika centralne škole u organizaciji priredbe učestvuju i učenici OŠ „Bravsko“.

Kako samo mogu i znaju djeca, tako su i ove godine obilježili Dan škole, od najmanjih do najvećih svi su dali svoj doprinos.

Umjetnički dio programa otvorio je školski hor koji je otpjevao pjesmu „Prijatelji“. Nakon toga publiku su nasmijale učenice Nikolina i Katarina dijelom komedije „Jazavac pred sudom“.

Potom su učenici nastupili kolažnom tačkom u sklopu koje su recitovali, igrali, pjevali, te su nakon njih učenici trećeg razred izveli igrokaz „Škola“ u kojem su nošeni na krilima kreativnosti publici poručili da je škola osim „briga“ i radost velika.

Prijateljovanje uz pjesmu, ples, recitaciju i igru još jednom je ostavilo potpis na izreku: „ od kolijevke, pa do groba-najljepše je đačko doba“.

Učenici petog razreda izveli su tačke: „Nebo i planete“ i „Au što je škola zgodna“.

Inače, „Od korice do police“ naziv je igrokaza kojim su svoju kreativnost pokazali učenici područne škole „Bravsko“.

Povodom Dana učitelja, koji je obilježen 5.oktobra učenici su još jednom stihovima čestitali i pokazali nastavnicima da zauzimaju posebno mjesto kod svakog učenika.

Program je zatvoren tačkom ritmičke sekcije, koju su nam predstavile učenice uz pjesmu Dženifer Lopez.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica