„Dijalog zajednice Bosanski Petrovac“, na kojem je učestvovalo preko 20 predstavnika organizacija civilnog društva, javnih ustanova i općine Bosanski Petrovac, održan je 30.11.2022. godine, u sali Općinskog vijeća u Bosanskom Petrovcu.

Učesnice i učesnici dijaloga razgovarali su o izgradnji povjerenja i kohezije u našoj zajednici, predstavljeni su pozitivni primjeri koji povezuju zajednicu. Kroz dijalog su identificirani izazovi u pogledu izgradnje povjerenja i kohezije u Bosanskom Petrovcu i predstavljeni su prijedlozi koji mogu doprinijeti prevazilaženju identificiranih izazova.

Tokom dijaloga predstavljeni su i infrastrukturni projekti od važnosti za Bosanski Petrovac i razgovarano je o mogućnostima realizacije predstavljenih projekata. U narednom periodu naša zajednica u saradnji sa partnerima a nastavlja predano raditi na izgradnji boljeg Bosanskog Petrovca.


Dijalog u Bosanskom Petrovcu realiziran je u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji finansira Evropska unija (EU), a zajedno provode EU, Ujedinjeni narodi u BiH, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica