Načelnik Hujić prisustvovao Tematskom poslovnom skupu

Regionalna poslovna asocijacija Biznis plus, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, danas je organizovala Tematski poslovni skup na Jahorini na kojem je prisustvovao i načelnik Zlatko Hujić.

U okviru skupa govorilo se o tržištu energenata (otvorenost, saradnja, projekti, problemi...) i o investicijama (mogućnosti, konkretna ponuda, mogućnosti zajedničkog nastupa, finansije...).

Cilj je bio ne samo otvoriti pitanja i o njima diskutovati, nego i uspostaviti saradnju, predstaviti projekte i mogućnosti, ali i otvoreno razgovarati o cijenama bilo u trgovini energentima, bilo kod investicija u smislu šta se nudi, ko su dobavljači i izvođači i kako mogu zajedno raditi.

Pored toga, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i predsjedavajući Energetske zajednice Jugoistočne Evrope koji je, kao domaćin, održao uvodno izlaganje, potom zajedno sa učesnicima poslovnog skupa nastojao predstaviti kako do sada funkcioniše Energetska zajednica, i zašto kompanije još uvijek ne nabavljaju električnu energiju na otvorenom tržištu.

“Ovaj skup je dalji pokušaj da unaprijedimo saradnju u ovoj oblasti, da kandidujemo nove projekte i razmotrimo izvore finansiranja, kao što su EU fondovi”, rekao je načelnik Hujić.

Skupu su prisustvovali i predstavnici domaćih preduzeća i banaka, institucija, regulatora, i jedan broj načelnika.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica