Potpisivanje tripartitnog ugovora između Opštine Bosanski Petrovac, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS i korisnika

U okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda iz sredstava Saudijskog fonda za međunarodni razvoj- SDF, danas je u maloj Sali upriličeno potpisivanje tripartitnog ugovora između ministra Davora Čordaša, ispred Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske- implementatora, načelnika Zlatka Hujića, ispred Opštine Bosanski Petrovac i korisnika Projekta.

Naime, riječ je o 13 ugovora za sanaciju/rekonstrukciju/izgradnju stambene jedinice odabranih korisnika, i obavezuje implementatora da će izvršiti sanaciju/rekonstrukciju/izgradnju stambene jedinice po sistemu „ključ u ruke“.

Pored uloge Opštine da kordinira između korisnika i implementatora, kao ugovorena strana saglasna je i da pruži tehničku pomoć u izdavanju svih neophodnih dozvola i odobrenja za izvođenje radova na rekonstrukciji stambenih jedinica, te da se stvore svi uslovi da izvođač počne sa radom odmah po potpisivanju ugovora o izvođenju radova.

Bosanski Petrovac je izabrana kao jedna od Opština za koju se smatra da je potrebno da koristi sredstva iz Saudijskog fonda, a Fond je odobrio 18.000.000 američkih dolara za Projekat obnove stambenih jedinica za izbjegle i raseljene osobe u BiH.

„Zahvaljujem se ljudima koji su došli sa raznih strana da bi potpisali Ugovore, jer njihove kuće tek treba da se grade. Prema procjeni osigurano je 380.000.000 KM za ovaj projekat. Do sada smo izvršili izradu projektne dokumentacije koja je ovom prilikom dostavljena Opštini, a poslije potpisivanja Ugovora pristupit će se proceduri odabira izvođača radova. Vjerujem da će se već na proljeće kuće početi graditi, i da će vrlo brzo korisnici biti u svojim kućama“, rekao je ministra Čordaš.

Trinaest je korisnika koji su danas potpisali Ugovor: Krstanović Lazo, Kovačević Jovan, Šobot Slavko, Trninić Dragan, Grbić Milan, Kerkez Dragan, Uzelac Jovo, Radanović Zdravko, Šljivar Milan, Kerkez Srđan, Kovačević Dragan, Grbić Drago, Kokoruš Bosiljka.

„Ovaj put 13 je sretan broj. Čestitam korisnicima, i vjerujem da će se aktivnosti dalje odvijati kako je ministar i najavio. Stvarno radimo prave humane stvari, stojim iza toga da će Opština ispuniti ono što je obavezuje. Nastavljamo dalje raditi i graditi, naravno“, ističe načelnik Hujić.

Međutim, saradnja se i dalje nastavlja: „Mi zajednički radimo mnogo projekata, pored ovog postoji i Regionalni stambeni program koji će u Opštinu Bosanski Petrovac donijeti zgradu od 20 stanova“, završne su riječi ministra Čordaša.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica