Načelnik Mahmut Jukić je 06.11.2023. godine bio u posjeti ZU Dom zdravlja. U razgovoru između Načelnika, predsjednika Upravnog odbora  i direktora ZU Dom zdravlja Bosanski Petrovac sumirani su postignuti rezultati u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji su jasni pokazatelji koliko i kako se može unaprijediti i poboljšati rukovođenje i organizacija zdravstva na području naše Općine, te su ukratko izneseni planovi za naredni period. Sastanku u ovoj zdravstvenoj ustanovi pored direktora, predsjednika UO i Načelnika prisustvovali su Edin Didović vijećnik u OV Bosanski Petrovac i Osman Šahinović. U ovoj godini putem amandmana vijećnika Edina Didovića Općina Bosanski Petrovac je pomogla u nabavci neophodne opreme za potrebe hitne službe  u iznosu od 10.000 KM.
Načelnik Mahmut Jukić je obećao i buduću podršku ovoj ustanovi kroz budžet u 2024. godini, te je izrazio spremnost za pomoć u realizaciji planiranih aktivnosti, kako bi naši građani imali savremenu zdravstvenu zaštitu koja može uvijek i u svakom mjestu odgovoriti potrebama današnjice.
Direktor ZU  Dom zdravlja Bosanski Petrovac zahvalio se Općinskom načelniku i istakao  da će  u narednom periodu  raditi na realizaciji projekata opremanja i osavremenjivanja Doma zdravlja kako bi našim pacijentima bio olakšan i dostupan savremeniji zdravstveni sistem.
 
JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica