Ugovore za prvu fazu izvođenja radova na projektu izgradnja spojnog voda centralnog vodovodnog sistema općine na lokalni vodovod Bjelaj i na projektu rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Revenik u MZ Kolunić potpisali su  predstavnik firme "MONTMONTAŽA-PLINOVODOVOD" d.o.o. BOSANSKI PETROVAC i načelnik općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić. Ukupna vrijednost  potpisanih ugovora je cca 600.000 KM.

Izgradnja gore navedenih  vodovoda jedan je od značajnijih kapitalnih projekata koji se radi u posljednjih nekoliko godina u općini Bosanski Petrovac i svakako za sugrađane koji žive u mjesnim zajednicama Bjelaj i Kolunić.

"Također, kao i prethodne godine nastavljamo i ove godine sa ulaganjem u infrastrukturne projekte, što ćemo bitno olakšati život građana u svim mjesnim zajednicama, jer osnovni uslov za ostanak ljudi na selu jeste kvalitetna putna komunikacija, izgrađen vodovodni i kanalizacioni sistem. Svjedoci ste da smo već realizovali i neke projekte izgradnje kanalizacije na prostoru grada, pripremaju se novi projekti...., kazao je načelnik Jukić.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena zajedničkim angažmanom lokalne uprave,  preko Vlade FBiH a doznačena putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona.

20231124 165232

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica