S dubokom tugom javljamo da je naš Petrovčanin Sej Ramić preminuo sinoć u Bihaću.

Sej Ramić (1961. - 2024.),
profesor,rođen je u Bosanskom Petrovcu 04. maja 1961.godine u porodici Ramić, sin Omera i Ismete.
Njegov otac Omer Ramić, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, u potrazi za poslom, zajedno sa svojom porodicom seli se u Sarajevo. Sej pohađa osnovnu školu u Sarajevu, a nakon majčine prerane smrti vraća se u Bihać gdje nastavlja daljnje školovanje. Poslije završene srednje škole upisuje Likovnu akademiju koju uspješno završava. Zapošljava se pred sami rat u Tehničkoj školi u Bihaću. Stupa u brak u kojem sa suprugom Dinom dobija dvoje djece Zeldu i Endija. U ratu se stavlja u službu odbrane. Nakon ranjavanja je član je Umjetničke grupe u 501. slavnoj brigadi Armije BiH. 1994. prelazi u Gimnaziju "Bihać" , kao vrstan profesor radio je i u petrovačkoj Gimnaziji poslije rata.Napravio je mnoge umjetničke slike s motivima i svog rodnog Bosanskog Petrovca. Izlagao je svoje radove u više galerija a posljednja uspješna je bila u gradu Zagrebu.
Životno svjetlo našeg Seja prestalo je da sjaji, ali njegova umjetnost će nastaviti živjeti kroz brojne portrete, pejzaže i umjetnička djela koja je ostavio iza sebe.
Volio je svoje Kolibe i svoj Bosanski Petrovac.

Da mu Allah dž.š. podari lijepi Džennet, a sabur njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su imali čast poznavati ovog izvanrednog čovjeka. Amin!

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica