Redovna nastava za osnovnu i srednju školu na području naše Opštine počela je 4. septembra. Prvog dana nastave učenici su uglavnom upoznati sa rasporedom sati i udžbenicima koje će koristiti tokom školske godine. Kako bi prvačićima poželjeli sretan početak nastave, i drag prvi susret sa školom, za njih je organizovana svečana priredba.

Ovom prilikom je govorila direktorica škole, Mujesira Kavaz, koja je istakla zadovoljstvo zbog dolaska mališana i zaželjela im uspješan početak nove etape u njihovim životima. Direktorica je uputila riječi zahvalnosti svima koji su potpomogli učenicima, da bolje prate i savladavaju školsko gradivo: Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, koje je obezbijedilo komplet udžbenika svakom učeniku, a petrovačkoj Opštini, privrednicima i ostalim sponzorima, koji su potpomogli da svaki prvačić dobije školsku torbu sa priborom.

 

U ime lokalne uprave prvačiće je pozdravio načelnik Opštine Zlatko Hujić i poželio im puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.

“Želim da školu shvatite kao radost i početak jednog novog lijepog života, drugarstva i druženja, ali i poštovanja i uvažavanja prema vašim učiteljima i nastavnicima”, istakao je Hujić.

Roditelji, nastavnici, djeca i svi prisutni uživali su u nastupima učenika drugog i trećeg razreda. Plesali su, recitovali, pjevali, poželjevši prvačićima mnogo lijepih trenutaka i mnogo dobrih ocjena, i da školu prihvate kao svoju drugu kuću. Ovdje se nauči čitati, pisati i računati, ali se i steknu prijateljstva, koja ponekad traju čitavog života.

U Osnovnu školu ove godine je upisano 43 učenika, otprilike, kao i prošle godine.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica