Dana 9.9.2017. godine, u Domu kulture je sa početkom u 18:00 časova, u organizaciji neformalne grupe iz naše Opštine (Belma Gutlić, Jovana Budimir i Snežana Ćulibrk) održana prva lutkarska predstava.

Projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik, te je realizovan u svrhu podsticanja kreativnosti i njegovanja pravih vrijednosti, druženja, zabave i edukacije u ovom pogledu.

Predstavi su prethodile brojne radionice, na kojima je neformalna grupa sa djecom pravila lutke (likove), pisala i uvježbavala dramski tekst.

 

Cilj predstave  je  da roditelji odvoje svoje mališane od velikih ekrana, odvrate ih od ustaljenih šema svakodnevnice, te im omoguće razvijanje osjećaja ljubavi prema umjetnosti koja “čuči u ćošku”.

U lutkarskoj predstavi pod nazivom  “Grdana” smjestili su se svi likovi iz poznatih nam bajki,  Crvenkapica, Trnoružica, Zlatokosa…, a sve u cilju konačne pobjede dobra nad zlom vješticom.

Na kraju, kao što to uvijek biva, to se i dogodi, zla vještica biva pobijeđena, u ovom slučaju postala je dobra kao i ostali likovi.

Mališani su tokom cijele predstave sa velikim interesovanjem pratili svaki pokret lutaka, a na kraju su imali mogućnost da u knjizi utisaka zapišu svoje osjećaje, kritike, kao i pohvale za predstavu.

“Vraćanjem kulture u kolosijek života svih nas oplemenjujemo suživot i međusobno ispreplitanje različitosti”, poruka je, koju je neformalna grupa mladih organizatora uputila publici to veče u Domu kulture.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica