Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Svečanost povodom Dana Općine završena je danas polaganjem cvijeća na Spomen obilježja,podjelom paketa za socijalno ugrožene osobe,te svečanom akademijom.

U 12 sati pristupilo se polaganju cvijeća na pet lokacija. Nakon toga,u općinskoj vijećnici upriličen je prijem za osobe u stanju socijalne potrebe. Načelnik Dejan Prosić podjelio je 40 paketa.Gospodin Aleksandar Aćimovac donirao je i ličnu uručio po 200 KM za pet porodica kojima je potrebna pomoć. Načelnik je u svom govoru rekao da ovo neće biti jedina podjela paketa ,niti briga o licima kojima je potreba podrška. Direktor Centra za socijalni rad Senad Husetić pozdravio je ideju načelnika da pomogne na ovakav načim onima kojima je pomoć neophodna.U 15 sati počela je svečana akademija ,na kojoj se ispred kabineta premijera Vlade USK obratio Adnan Alagić ministar prostornog uređenja.

U sklopu akademije prezentiran je kratki prilog o zaštiti okoliša i uređenju dvorišta u Bosanskom Petrovcu.Promovisan je film o Bosanskom Petrovcu,snimljenog po istinitom događaju o djevojčici Eni koja se vratila iz Italije da pohađa Osnovnu školu u Bosanskom Petrovcu,te apeluje na sve mlade da ne idu iz BiH.

Na kraju pristutni su zasladili uz tortu koja je napravljena u čast našeg grada.

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica